top of page
Foto del escritorEsplai Can Colapi

"8 recomanacions per anar d’acampada”, per Edu Fontdevila


Hola esplaieros i esplaieres!


S’acosta la Setmana Santa i això vol dir que l'ACAMPADA és a punt d’arribar. Esteu preparats i preparades? Durant els meus anys a l’esplai vaig gaudir primer com a nen i, més endavant, com a monitor, d’acampades de tota mena:

en càmpings compartint espais amb altra gent, en terrenys d’acampada solitaris i perduts al mig del no-res, o la del diluvi universal, que ens va obligar a tots i a totes a tornar a casa abans d’hora després d’una nit surrealista. Alguns/es la recordareu... (potser només els monis més veterans, que ja fa anys d’això!)

Amb el temps, vaig aconseguir establir i perfeccionar una sèrie de pràctiques i costums per fer de l’acampada una experiència immillorable. I avui sóc aquí per compartir-les amb vosaltres!


 


1. Eviteu maletes de rodes Com molts recordareu, per arribar fins al terreny de Sant Mer s’ha de caminar una bona estona des d’on et deixa l’autocar. Les rodetes de les maletes, pensades pels llisos terres dels aeroports, pateixen bastant pel camí, fan molt soroll i queden enfangades. Millor una motxilla com les de tota la vida!



2. Frontal millor que llanterna Un aspecte realment important quan toca sopar. Tot i que al terreny hi ha algun llum que il·lumina una mica la zona on mengeu, és molt millor si sopeu amb el frontal posat enfocant al vostre “plat”: veureu bé què esteu menjant i, sobretot, podreu evitar que algun insecte encuriosit per la vostra carmanyola acabi en la vostra cullerada!




3. Sigueu agraïts amb els monis intendents Menjar d’acampada no és com menjar de colònies: les condicions no són les mateixes i no tenim una cuina de 5 estrelles. Fer el menjar per tantes persones no és ràpid i, pràcticament, just després de dinar, els monis d'intendència ja estan començant a preparar el sopar. I mentre fan tot això, segur que sovint es moren de ganes de jugar amb vosaltres. Així que... estimeu-los, que us cuidaran tan com puguin!



4. Renteu i assequeu les carmanyoles En el meu cas, detestava deixar la carmanyola neta a assecar i que un cop de vent me la tirés per terra i la omplís de pols.

Consell personal: just després de rentar-la, assequeu-la i guardeu-la a la tenda. Us costarà poc i us estalviarà molt!



5. Sigueu ordenats De nou, una recomanació molt personal. Si ja de per si pot ser caòtica la convivència de 3 o 4 persones en una tenda de campanya durant 5 dies, tenir-la desendreçada i plena de roba bruta de l’un i l’altre ni us ho explico. Potser és cosa meva...



6. Observeu i gaudiu la natura Respirar aire fresc i tota la pesca. De veritat, aprofiteu aquests dies per fugir de la rutina de ciutat a la que estem tots acostumats. Recordo que en el meu últim any de monitor, a l'acampada, un grup de nanos de la meva colla s’aixecava d’hora al matí* per veure sortir el sol. Genial!



7. Desconnecteu! Tòpic dels grans, però ben cert.

Durant aquests dies, jo us recomano que us oblideu del mòbil, dels horaris i de Instagram. Les primeres 24h es farà complicat, segur, però amb el pas dels dies us hi anireu acostumant i al final no ho trobareu a faltar.




8. Gaudiu!

Personalment, a l’acampada hi he viscut moments molt especials. Aprofiteu per aprendre molt, escoltar, opinar, reflexionar sobre vosaltres mateixos, gaudir del silenci i la calma que transmet la natura (la meva preferida) i, en definitiva, crear una bombolla on viure durant 5 dies.



 

Us serveixin més o menys aquests consells (al final no és una recepta màgica), heu d’aconseguir que quan arribeu a casa després de l’acampada no pugueu fer altra cosa que tenir ganes de tornar a ser-hi.


Passeu-ho molt bé i que tingueu una acampada inoblidable!



Edu

288 visualizaciones1 comentario

Entradas Recientes

Ver todo

1 Comment


Uaaa! A la teva última acampada com a moni, jo era dels nens que es llevaven per veure sortir el Sol! Que fort, quins records!

Like
bottom of page