top of page

Educant en el lleure des de 1996

 

L'Esplai Can Colapi obre les seves portes el 1996 amb els seus locals a l'Escola Pia de Sabadell. L'Eduard Pini, un dels escolapis de la comunitat escolàpia de Sabadell, és l'encarregat d'iniciar el projecte juntament amb alguns alumnes de l'escola.

Després de 1996 l'esplai no ha parat de créixer.

L'any 1999 Can Colapi va viure les seves primeres colònies d'estiu "ROMANS". Des d'aquell any no hi ha hagut estiu que no hàgim gaudit de l'esperada setmana de colònies!

Durant aquests més de 20 anys són moltes les persones que han passat per l'esplai, nens, nenes, joves, monitors, monitores, pares i mares, i són moltes les activitats que hem fet plegats!

L'escut

L'Eduard Pini va encargar el disseny de l'escut de l'esplai a l'artista Rita Culla i està inspirat en els vitralls de l'Esglesia de Sant Agustí al costat de l'escola.

El MCECC

 

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) és una federació de centres d’educació en el lleure presents a les diferents diòcesis catalanes. Amb un bagatge de 50 anys d’experiència, agrupa a 200 esplais federats, distribuïts en les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida, i també Andorra. Els centres d'esplai del MCECC van acollir el 2015 a 17.717 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària de 3.415 monitors.

L'Esplai Can Colapi forma part del MCECC des de fa anys i participa activament de les activitats que organitza tant a nivell d'infants com de monitors/es, com ara la TrocaJove, la Trobada de Monitors/es, el Vèrtex...

Zona 12

El MCECC està dividit en zones i territoris. L'esplai Can Colapi forma part de la Zona 12, Vallès Occidental Est, juntament amb l'Esplai del Roser, Esplai la Branca, la Teranyina,  la Trepa, Xiribec, l'Esplai Can Rull, la Rialla i l'Esplai Sant Quirze.

Amb la Zona 12 fem activitats com el DUDI, aniversaris d'esplais, trobades de monitors/es, formacions...

Zona 12
Fundació Pere Tarrés i Mcecc
bottom of page