top of page

Esplai + Sostenible

Des de l'esplai creiem que és imprescindible fer un canvi i treballar per a protegir el medi ambient, i per això durant el curs i a les colònies fem activitats per tal de conscienciar tant a infants com a monitors/es de la importància de cuidar i respectar la natura, de reduir els residus que generem, de reciclar, reutilitzar... però aquest curs volem anar una mica més enllà en quant a sostenibilitat es refereix.


I és per això que aquest trimestre us proposem un nou pas... un pas que ja han donat moltes escoles i creiem que és importantíssim. EMBOLCALLS + SOSTENIBLES!


Quan hem de marxar d'excursió i ens hem d'emportar l'entrepà, sovint l'emboliquem amb paper de plata, sense pensar que és un residu que costa molt de reciclar i encara molt més de produir...

Unes xifres per il·lustrar-ho: La producció de làmines d’alumini per fer paper de plata a l’estat espanyol és de 60.000 tones anuals. L’energia gastada per produir les 60.000 tonelades és de 900.000.000 Kwh/hora. Una quantitat que és equivalent al consum anual de 250.000 famílies catalanes!!! A més l’alumini s’obté de la bauxita, un mineral que s’extreu provocant grans impactes a les zones d’explotació (desforestació, extinció d'espècies animals i vegetals, explotació laboral...).

Val la pena tota aquesta despesa energètica i l’enorme destrucció dels recursos naturals? Tenint en compte que la vida útil del paper d’alumini acostuma a ser d’hores: al embolicar un entrepà, o bé tapar un plat per menjar-nos-el l’endemà. I si afegim la possibilitat de perjudicar la nostra salut al incorporar partícules d’alumini al nostre cos al ingerir els aliments que han estat prèviament en contacte amb el paper d’alumini. Possiblement no valgui la pena no?


És per tot això que des de l'esplai ens proposem acabar amb el paper d'alumini! Queda PROHIBIT portar-lo a l'esplai. A partir d'aquest trimestre anirem treballant per eliminar-lo poc a poc dels nostres entrepans! I per fer-ho necessitem l'ajuda de tots i totes, famílies, infants i monis!


Per fer-ho us proposem les següents alternatives per embolicar els entrepans: paper de cuina, bosses reutilitzables, carmanyola de plàstic o de metall o Boc'n Roll.


Us recordem que si no en teniu, podeu adquirir el vostra Boc'n Roll de l'esplai reservant-lo en aquesta pàgina: https://www.esplaicancolapi.cat/botiga


Amb totes aquestes alternatives encara us queda alguna excusa per portar paper de plata a l'esplai?


100 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

コメント


bottom of page